Ardevora vzw

Oprichting en aanbod

In 2014 werd Ardevora vzw opgericht, een organisatie die als doel heeft om op een speels-educatieve manier de historische, creatieve en innerlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren. Ons huidig aanbod omvat educatieve workshops op school, avontuurlijke zomerkampen en individuele begeleiding op maat. Deze onderdelen zijn apart van elkaar te volgen, maar vormen samen één mooi geheel. De rode draad is telkens de ontdekkingstocht naar de oerkracht in jezelf.

Logo en labyrint

Als logo voor Ardevora vzw werd er gekozen voor een oeroud archetype, het labyrint. Het staat symbool voor de weg die je aflegt naar het binnenste in jezelf. Wat je in je hart ontdekt, neem je mee terug op je weg naar buiten en toon je aan de wereld. Een labyrint mag je niet verwarren met een doolhof. In een labyrint hoef je de weg niet te zoeken, maar loop je het pad dat vanzelf naar je kern (je bestemming) voert.

Naam en ligging

De naam Ardevora refereert aan de Ardevoorstraat, een oude Romeinse heirbaan, waar onze hoeve en ons terrein ligt. Het woord ‘Ardevora’ zelf heeft verschillende etymologische wortels. In het Cornish (een oud-keltische taal) betekent het ‘boerderij aan het waterig land’ of ‘doorwaadbare plek in de rivier’. Niet toevallig ligt onze hoeve aan een bruggetje over de Kleine Gete. Dat maakte de cirkel (of beter: het labyrint) rond !